ONTSTAAN

Sinds 2010 wordt de Wormstrong sprinttriatlon georganiseerd door het Wormstrong comité. De Wormstrong sprinttriatlon is een massaal bijgewoond topevenement, opgedragen aan Jorn Aerts, Wormke voor de vrienden. De 'Wormstrong’ vindt jaarlijks plaats in en rond het SportinGenk Park. Het wordt, zoals elk jaar, weer een editie van inspanning en gezonde competitie in een uiterst sfeervolle omkadering met drank- en eetstandjes, begeleid door een vleugje muziek!

De wedstrijd wordt opgedragen aan Jorn, oud-voorzitter en ere-lid van de Ronde Tafel Genk. Hij vocht zes lange jaren tegen kanker en verlegde dagelijks zijn grenzen tot het uiterste. Op 26 september 2012 verloor hij echter deze harde strijd. Jorn was een ontzettend positieve kerel en blijft een bron van inspiratie voor zijn vrienden en vriendinnen.
De vzw De vrienden van Wormke wil daarom van Wormstrong een fantastisch evenement maken.

De opbrengst wordt jaarlijks integraal geschonken aan diverse goede doelen dat zich inzetten voor de strijd tegen kanker of andere ziektes. Neem je deel als bedrijf? De winnaar krijgt 500 euro om weg te schenken aan een eigen gekozen goed doel. Klik hier voor meer informatie over onze bedrijfscompetitie.

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die getroffen wordt door kanker.  Met de Wormstrong roepen we iedereen op om deze sportieve uitdaging niet uit de weg te gaan en zo op je eigen manier hen te steunen in die dagelijkse strijd. 
Het verleggen van je grenzen in de sport is een fractie van de inspanning die zij voeren. Maar ze kan wel tellen als steun in hun dagelijkse gevecht tegen de ziekte!