ONTSTAAN

Voor de zevende keer wordt de Wormstrong sprinttriatlon georganiseerd door het Wormstrong comité. De Wormstrong sprinttriatlon is een massaal bijgewoond topevenement, opgedragen aan Jorn Aerts, Wormke voor de vrienden. De 'Wormstrong' is aan zijn 7de editie toe en vindt plaats in en rond het SportinGenk Park op Pinksterzondag 4 juni 2017. 
Het wordt, zoals elk jaar, weer een editie van inspanning en gezonde competitie in een uiterst sfeervolle omkadering met drank- en eetstandjes en als afsluiter een muzikaal optreden!

De wedstrijd wordt opgedragen aan Jorn, oud-voorzitter en ere-lid van de Ronde Tafel Genk. Hij vocht zes lange jaren tegen kanker en verlegde dagelijks zijn grenzen tot het uiterste. Op 26 september 2012 verloor hij echter deze harde strijd.
Jorn was een ontzettend positieve kerel en blijft een bron van inspiratie voor zijn vrienden en vriendinnen. 
De vzw De vrienden van Wormke wil daarom elk jaar hier een fantastisch evenement van maken.

De opbrengst wordt jaarlijks integraal geschonken aan diverse goede doelen dat zich inzetten voor de strijd tegen kanker of andere ziektes. 

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die getroffen wordt door kanker.  Met de Wormstrong roepen we iedereen op om deze sportieve uitdaging niet uit de weg te gaan en zo op je eigen manier hen te steunen in die dagelijkse strijd. 
Het verleggen van je grenzen in de sport is een fractie van de inspanning die zij voeren. Maar ze kan wel tellen als steun in hun dagelijkse gevecht tegen de ziekte!